top of page

Testimonials

TIDIGARE DELTAGARE BERÄTTAR

Elinor Valfridsson

29 år, Malmö

Ella.jpg

”Jag är otroligt imponerad och fortfarande lite överväldigad av hur omfattande och givande retreatet var. Hade aldrig kunnat ana att vi skulle gå så djupt och lära oss så mycket på bara några dagar, så mina höga förväntningar överträffades helt klart.

 

Olika meditationstekniker varvades med teori på ett lättbegripligt sätt och min egen praktik förbättrades avsevärt på bara en vecka.

 

Stor eloge till Pål som ledde gruppen hela dagarna och resten av teamet för er ovärderliga kunskap, insikter och fantastiska energi! 

 

Det är svårt att välja ut något som står ut eftersom hela upplevelsen i sig var så unik, men något som varit viktigt för mig och som jag tar med mig är att att ha fått lära känna alla underbara programdeltagare och er i teamet. Att få möta likasinnade som delar samma passion att bidra till en förändring i samhället.

 

De olika fokusteknikerna känns väldigt värdefulla och ger ett bra underlag att bygga vidare sin egen praktik på framöver. Tycker även att de mer sociala övningarna (autentiskt relaterande) var väldigt givande och sista dagen knöt verkligen ihop säcken på ett bra sätt. I övrigt tycker jag att det är viktigt att få öva både på att lyssna och bli lyssnad på och det tycker jag att ni fick med på ett fint sätt.

 

De första dagarna efter retreaten var jag så upprymd av alla känslor att jag var tvungen att ta ett par dagar för mig själv och fortsätta min inåtresa - processa en del av det som kom upp. Men efter att ha landat i allt känner jag mig tryggare, lugnare, kärleksfullare och mer centrerad. Min praktik känns mer självklar, som att den rotat sig. Jag har även varit fylld av en kreativ energi som jag aldrig tidigare upplevt! Allt verkar flöda på mycket smidigare och sinnet känns lättare på något sätt. Jag kommer oftare på mig själv om jag råkar vara uppslukad i tankar och hittar fler tillfällen i min vardag där jag upplever samma närvaro som i djupaste meditation. Väldigt speciellt! 

 

Ett stort tack till er! Ni är fantastiska!”

Johan Melin

Johan.jpg

51 år, Åby, Norrköping

”Retreaten överträffade mina förväntningar med råge. Varvningen med meditation, ädel tystnad, teori och de praktiska övningarna var väldigt väl sammansatt och gav oss deltagare en fantastisk resa under retreaten. Ett minne för livet! 

 

Redan innan hade jag etablerat en regelbunden meditationspraktik men jag har nu fått fler verktyg och en bättre metodik att arbeta vidare med. 

 

Jag uppskattade verkligen den djupa upplevelsen av samhörighet som uppstod mellan både oss deltagare och kursledarna.

 

De värderingar och den grundfilosofi som förmedlades är helt i linje med min egen och stärker mig i min övertygelse om vilken väg jag vill fortsätta att vandra som andlig varelse här på jorden. ”

Mona.jpg

Mona Algelid

55 år, Göteborg

”Tack för en mycket bra och givande vecka ♥️

Jag har varit utanför min komfortabla zon en hel del men det har inte varit någon stress, utan det har funnits tid för lugn och ro. 

 

Det bästa var alla de ledda meditationerna, och att jag fått tid och utrymme för att utöva Mindfulness, vilket för mig var helt nytt. 

Ni är härliga och sköna människor, otroligt duktiga på att förklara och mycket vältaliga.

 

Nu efteråt känns det som att jag är mer kärleksfull, lugnare, och mer eftertänksam.”

Sara.jpg

Sara Lilja

34 år, Västerås

”Retreaten var en perfekt start på Meditationslärarprogrammet, att få chansen att ta med hela sig själv och lite till in i en utbildning, och att det faktiskt är nödvändigt, det känns både unikt, värdefullt och en viktig del i vår utveckling som människa. 

Det bästa med retreaten var att få testa på tystnad, mantrasång, dans, gemenskap, framförallt en ny meditationsteknik. Typ allt då! 

Allt i sin helhet var väldigt givande. Känns viktigt att få ta del av alla meditationstekniker och bli varse all teori. Och perfekt att avsluta med de gemensamma övningarna sista dagen/dagarna."

David

David.jpg

40 år, Kalmar

”Min upplevelse av retreaten var helt underbar! Det bästa var upplevelsen att känna så stor närvaro!

Det var givande att få verktyg som grund att stå på. Mycket bra tempo i övningar och bra upplägg.

 

Jag märker att jag nu efteråt har mer närvaro. Jag upptäcker också när jag har mindre fokus/närvaro och kan åtgärda det vilket är väldigt inspirerande att vara medveten om skillnaderna.

 

Vill bara ännu en gång tacka för en fantastisk vecka som jag kommer ha stor nytta av framöver! Det kändes helt rätt både innan och efter att jag gick kursen!”

Anna Lindh

33 år, Göteborg

meditera2.jpg

"Jag känner så enormt mycket tacksamhet och kärlek till er som skapat den här retreaten, och extra mycket till Pål som genom sin kärleksfulla guidning hjälpt mig att komma djupare i min praktik än jag någonsin tidigare upplevt.

 

Jag har varit på andra meditationsretreat och lyssnat på hundratals timmar av föreläsningar och material från andra lärare men inte förrän nu har jag på riktigt, på djupet fått uppleva det som ”alla pratar om” – kontakten med den inre stillhet som alltid finns där, och en självacceptans och självkärlek oändlig nog att rymma vilka upplevelser, tankar och känslor som än dykt upp inom mig under veckan. Koncept som jag tidigare läst och hört om och intuitivt känt varit sanna och möjliga fick jag nu en djup egen upplevelse av.

 

Det kärleksfulla och tillitsfulla hållandet av Pål och de assisterande lärarna hjälpte mig att på djupet våga hålla mig själv i kärlek. Det i sin tur gav mig öppenhet och mod nog att våga falla in i medvetenheten och få en upplevelse av stillhet, tomhet, ljus och evigt varande. En inre rymd, ett utrymme där alla upplevelser får plats och blir hållna i kärlek.   

 

Jag lämnade retreaten, klyschigt nog, med en känsla av att vara pånyttfödd. Som att jag skalat av lager efter lager av gammal skit av beteende- och tankemönster som inte längre gynnat mig eller människorna i min närhet. 

 

Det här retreatet gav mig personligen de nycklar jag behövde för att kunna öppna dörren och komma ut på andra sidan som en mer närvarande, kärleksfull och autentisk person. Jag märkte redan under den sista dagen på retreaten (när vi fått börja tala igen och fritt interagera med varandra) att mycket rädsla fallit bort i mötet med andra, och när jag träffat vänner och min sambo dagarna efteråt har både jag och de upplevt en stor skillnad i hur jag är med dem. Min sambo uttryckte det spontant med tårar i ögonen som att ha fått sin flickvän tillbaka igen, den autentiska varelse av glädje och omtanke som jag är bortom det lilla jagets fasthållanden av ångest, bitterhet och självkritik. Att kunna möta mig själv och andra i kärlek och närvaro, utan de försvar och murar jag tidigare skapat inom mig, det har den här veckan gett mig en upplevelse av.

 

Jag är övertygad om att den veckan kommer att fortsätta påverka mitt liv positivt i resten av mitt liv. Tack, tack tack!"

Anonym

Flower in Sunlight

”Min upplevelse var något av det värsta men absolut bästa jag gjort i mitt liv. Sammantaget var det som en emotionell storm men genom att stå kvar och ta sig igenom varje lager så var ljuset och kärleken i andra änden värt varenda sekund. 

 

Det är omöjligt att välja ut en del som varit det bästa. Känns som att alla delar har spelat en viktig roll för processen. Något som jag tycker var väldigt bra är uppbyggnaden, att ju längre tiden gick desto djupare blev meditationerna och känslorna, men när vi närmade oss vändningen så fanns det mer utrymme för samtal och då passade det så fint in med föreläsningarna. Men tystnaden, plocka bort mobilen, meditationerna, maten och människorna har varit andra viktiga komponenter.

 

Nu efteråt märker stor skillnad hos mig själv. Som att vara i ett litet moln skyddad mot yttre omständigheter. Har aldrig känns mig så trygg och tacksam i att ha mig själv nära. Märker också stor skillnad i min medvetenhet, jag är mer uppmärksam och lyssnar på människor jag möter. Jag går djupare in i mig själv och känner efter även när känslorna blir lite obehagliga. Jag är inte rädd för att utmana mig själv för att nå min blomstring! 

 

TACK, tack, tack! Ni har varit fantastiska. Ni har kompletterat varandra så fint och alla har spelat en stor roll i upplevelsen. Varit så givande att ni öppet pratat om era skiljaktigheter inom ämnet. Det har varit väldigt fint där man har känt att man vågar lita mer på och bilda sig sin egen sanning.”

Anonym

Flower in Sunlight

”Min upplevelse var fantastisk. Retreaten som helhet var både informativ och praktisk vilket gjorde att jag fick ut mer än vad jag hade tänkt. 

 

Det bästa var tystnaden och att vara bortkopplad från allt som kan ta din uppmärksamhet.

 

Jag gillade alla övningar vi gjorde i mindre grupper, de gjorde mig eftertänksam kring mötet med andra människor och vikten av att vara närvarande i dessa möten.

 

Jag märker en skillnad hos mig själv efteråt – jag expanderade mitt inre så mycket att jag hade lite svårt att landa i mig själv efteråt och vara medveten. Men det fick mig också att inse hur mycket jag behöver öva på att ha sansade stunder under dagen bara för mig.”

bottom of page